"Є ряд фактів, які свідчать, що операція по знищенню крейсера "Москва", ймовірно, проводилася у повній взаємодії ЗСУ з силами НАТО", - політолог

"Є ряд фактів, які свідчать, що операція по знищенню крейсера "Москва", ймовірно, проводилася у повній взаємодії ЗСУ з силами Альянсу. За даними моніторингу повітряного простору за 12 квітня, у районі Чорного моря активно працював британський літак-розвідник RC-135. Також у різний час було зафіксовано польоти БПЛА RQ-4 Global Hawk", - пише політолог Віктор Таран на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Того дня розвідка Альянсу підтвердила факт присутності "Москви", звірила сигнатури, отримала вичерпні дані про місцезнаходження інших кораблів Чорноморського флоту РФ.

13 квітня (в день атаки) відбулася якась військова магія – дані про польоти RC-135 і RQ-4 просто недоступні. Причина цього – повітряні розвідники здійснювали вильоти з вимкненими транспондерами. І цивільні засоби моніторингу повітряного простору їх засікти не могли.

Відсутність на фоні попередньої активної присутності може свідчити, що літаки не просто літали, а й здійснювали це у бойовому режимі, передаючи ЗСУ оперативні розвіддані.

Ракетний удар по крейсеру був завданий з використанням БРК "Нептун". Важливо пам'ятати, що сучасний ракетний комплекс КБ "Луч" створили з використанням військової мікроелектроніки виробництва Західної Європи. Тобто країн НАТО. І що цікаво, з великою ймовірністю він мав можливість отримувати зовнішні цілевказівки з літаків-розвідників НАТО. Але це, звісно, лише припущення.

Україні у війні з Росією активно допомагає НАТО. Окрім зброї нашим військовим допомагають їхні аналітики та розвідники. І ця допомога підводить нас до одних і тих самих висновків – після перемоги єдиним гарантом нашої безпеки є лише НАТО!

Тому владі потрібно припиняти будь-які розмови про "позаблоковість" і "нейтральність" та чітко оголошувати, що ми прихильники союзу з НАТО. До речі, фіни та шведи останні місяці рухаються саме таким курсом – вступ до НАТО! Думайте".

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...