"Є різні ініціативи зараз": Експерт вказав на важливу деталь з початоком мирних перемовин з Росією

На тлі розмов про мирні перемовини з росіянами, найголовніше - не сходити з треку українського мирного плану. Такою думкою в ефірі телемарафону поділився керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

"Є різні ініціативи зараз. І Росія шукає шляхи, яким чином можна на їхніх умовах досягти перемир'я бодай по лінії фронту. Вони активно шукають, проводять певні контакти зі зрозумілих причин: наступати постійно вони не можуть. Втрати, які є, даються в знаки", - заявив експерт.

Він також додав, що наразі відбувається пошук точок дотику з реалізації формули миру. За словами експерта, це необхідно на тлі підготовки до другого Саміту миру, який має відбутися вже цієї осені.

"Найголовніше, щоб це був український трек - аби нас ніхто не збив, коли почнуть говорити "візьміть такі умови чи такі умови". Очевидно, що український план - це також не означає, що все вибито на скрижалях, які мають пережити тисячоліття. Для цього і включаються дипломатичний трек, який має забезпечувати певний формат та люфт. Але він точно не забезпечує люфт щодо поступок - територіальних чи інших", - додав Мусієнко.

На його думку, ми можемо розглядати сценарій, коли не всі території звільняються військовим шляхом. "Але ніхто не ставить під сумнів звільнення цих територій", - підкреслив аналітик.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...