"Є розмови...": Експерт пояснив, чому понтонні переправи не замінять росіянам знищені мости у Курській області

Ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман в ефірі Radio NV пояснив, чому понтонні переправи не замінять росіянам знищені у Курській області мости, передають Патріоти України.

«Є розмови російських „воєнкорів“ про те, що „нічого страшного, що знищили мости, можемо побудувати понтонні переправи й так само будемо переправлятися, нічого нам не завадить“. По-перше, їх ще треба побудувати, хоча інженерні війська можуть це зробити доволі швидко», — зазначив Гетьман.

Другою особливістю, за його словами, є те, що використання понтона і мосту — це «зовсім різні речі», адже має значення не лише вага вантажу, відрізняється і пропускна спроможність переправ: «Не все можна перевезти через понтони й не можна перевозити з [великою] швидкістю. Тобто одна [техніка] заїхала, треба, щоб вона переїхала [понтон], потім інша. Мостом швидше це робити».

Також Гетьман вважає, що руйнувати понтонні переправи значно простіше, ніж руйнувати мости: «Міст зруйнувати вкрай важко: треба точно влучити й влучити десь в опору, щоб вона рухнула. Понтонну переправу — навіть якщо за метрів 20−50, навіть 100 бахне щось потужне, то і хвилею цей понтон перекине і все».

Тому, підсумовує ветеран, знищення мостів вплинуло на ситуацію в Курській області, щоб російські «воєнкори» не розповідали.

Україна може бити американською зброєю по Курській області РФ - представниця Пентагону

четвер, 22 серпень 2024, 23:30

Сполучені Штати Америки дозволяють Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях в Курській області, "щоб захиститися від атак із цього прикордонного регіону". Відповідну заяву зробила заступниця офіційного представника Пентагону Сабрі...

Трамп заявив, що Гарріс зустрічалася з Путіним напередодні війни, але далі щось пішло не так

четвер, 22 серпень 2024, 22:51

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що його опонентка Каміла Гарріс напочатку 2022 року зустрічалася з Володимиром Путіним, передають Патріоти України з посиланням на CNN. "Згадайте, коли Байден послав Камалу в Європу, щоб зупинити війну в ...