"Є розуміння": Рішення щодо війни в Україні приймається не в Москві, а в Пекіні, - історик Чех

Мирослав Чех, історик, публіцист, депутат польського сейму ІІ і ІІІ каденцій, переконаний, що рішення щодо завершення воєнних дій РФ на території України приймає саме Китай. Про це він розповів у інтерв'ю ведучому програми "Студія Захід" Антону Борковському.

"Американці надзвичайно наполегливо говорять, що завдяки Китаю Росія так довго веде цю агресивну війну, що без підтримки китайською технікою, фінансами й певною частиною електроніки та різних приладів для військово-промислового комплексу Росія не мала б ресурсів вести цю війну. І це американці дуже чітко заявляють. Щобільше – вони намагаються схилити до такого підходу і європейців", – пояснив Чех.

Історик переконаний, що завершити війну може саме Китай, адже це і є його східні ігри. "Є розуміння зараз, що рішення по війні в Україні й російській агресії проти України приймається не в Москві, а приймається в Пекіні, й адресуються відповідні посилання. І адресуються посилання такі, що Росія неспроможна виграти війни проти українців точно, а ми зробимо все, щоб Україна перемогла в цій війні. Дуже сильно. Це не та ситуація, де Путін, зажершись нафтодоларами, думає, що Європа слабка, Америка слабка, ми можемо їм кидати виклик - за спиною в нас Китай. То має розписати все Китаю його ієрогліфами, а не зрозумілою англійською мовою. Тобто це вже інші ігри – східні ігри", – підсумував публіцист.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...