Є списки тих, хто підлягає мобілізації: Росіянам почали відмовляти у виїзді з країни, - ЗМІ

На прикордонні переходи в аеропортах Росії, в тому числі - в Москві, надійшли списки тих, хто підлягає мобілізація. Як повідомляє російське видання The Bell з посиланням на джерела в авіагалузі, деяким чоловікам вже відмовляють у виїзді з Росії, передають Патріоти України.

За наявною інформацією, не пропускають тільки тих, кому вже виписали повістки або мобілізаційні приписи. Інформація про них потрапляє в загальну інформаційну систему прикордонного контролю "МИР", через яку координуються і інші заборони, наприклад, від судових приставів.

В одному з московських аеропортів за добу кордон не пройшли 20 чоловіків призовного віку. В іншому аеропорту виданню розповіли, що перші заборони на підставі розпоряджень військкоматів стали надходити в ніч з п'ятниці на суботу, в неділю їх стало більше.

Обмеження на виїзд стосуються не тільки пасажирів, а й членів екіпажів – були випадки заборон на виїзд для пілотів і бортпровідників. В такому випадку член екіпажу замінюється.

У Тюменському аеропорту також підтвердили, що прикордонники отримують списки невиїзних призовників з військкоматів. Прес-служба аеропорту уточнила, що тим, хто потрапили в списки, потрібна довідка з військкомату.

"Військкомат в прикордонне управління надає списки громадян, яким обмежений виїзд. Для перетину кордону таким категоріям громадян необхідна довідка-дозвіл на виїзд від військкомату за місцем приписки громадянина", – пише місцеве видання "72".

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...