Є сумніви, що вбивць Аміни покарають. Антон Геращенко допустив прикру помилку: Осмаєв прокоментував затримання підозрюваних у вбивстві своєї дружини

Адам Осмаєв та Аміна Окуєва, архівне фото

Вдівець Аміни Окуєвої Адам Осмаєв прокоментував затримання підозрюваного у вбивстві дружини: сумніви є в об’єктивності суду, а не слідства, повідомляють Патріоти України з посиланням на hromadske

"Щодо слідства немає (сумнівів — ред.), але є сумніви в судовій системі, яка відпускає підозрюваних у вбивствах", - заявив чеченський доброволець.

Осмаєв підкреслив, що ніколи не знав підозрюваного, а також інших членів групи. Також зазначив, розуміє, що це замовний злочин.

У 2017 році після вбивства Аміни тодішній радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив про те, що на зброї було знайдено ДНК ймовірних стрільців. Однак оперативно цю інформацію спростували у поліції, зазначивши, що жодних слідів не було. Осмаєв пояснив, що впродовж розслідування не знав більше за ЗМІ, але певен, що інформацію про ДНК на зброї спростували задля того, аби не зашкодити слідству.

"Спочатку сказали про ДНК, але це було неправильно з оперативної точки зору, тому потім спростували, щоб приспати пильність злочинців", - додав Осмаєв.

Чоловік також висловив вдячність правоохоронцям, зазначивши, що "це велика удача, передумовою якої стала рутинна робота поліції". "Я думаю, скоро слідство надасть інформацію щодо замовників. Це представники влади в РФ", — упевнений він.

У неділю, 12 січня, поліцейські затримали ймовірного організатора вбивства добровольця Аміни Окуєвої. Частину членів злочинної групи затримали у вересні.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...