"Є сили, проте не вистачає засобів": Світан розповів, чи зможуть ЗСУ продовжити контрнаступ

Незважаючи на те, що упродовж останніх кількох тижнів контрнаступ Збройних сил України застопорився, бойові дії ніхто не ставитиме на паузу, адже об'єктивних причин на це немає, передають Патріоти України.

Як зазначив військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ Роман Світан в ефірі 24 каналу, наразі є три головні чинники, через які контрнаступ українських військових сповільнився. А саме: погода, відсутність сил та відсутність засобів.

"От зараз в нас поки є сили, хоча не вистачає засобів, і трохи налагоджується погода – морози. Тож, якщо така погода протримається, на деяких напрямках за наявності сил та засобів ЗСУ проведуть контрнаступальні дії," - наголосив Світан.

Полковник ЗСУ зауважив, що на 1-2 напрямках, залежно від перекидання резервів, будуть контрнаступальні дії. "А те, що нас постійно не вистачає засобів, пов'язане з накопичення Росією живої сили – мобілізовані, яких призвали у вересні, зараз починають заходити в Україну. Це близько двох батальйонів – тисячу частково мобілізованих. Це така собі гонка – нам треба більше сил і засобів", - пояснив Світан.

На концерті Кобзона рекордний квітневий аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 квітня

понеділок, 29 квітень 2024, 8:05

В української артилерії явно побільшало снарядів. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.04.24 орієнтовно склали:

Пекін отримав сигнал: Експертка пояснила, чим США можуть тиснути на Китай

понеділок, 29 квітень 2024, 7:56

Сполучені Штати продовжують чинити тиск на Китай, щоб зберегти свою перевагу на геополітичній арені. За деякими даними, Вашингтон навіть розглядає можливість відрізання китайських банків від американського долара, передають Патріоти України. Своєю черг...