Є така можливість, треба працювати: Порошенко закликав надати Україні ПДЧ за півроку на саміті НАТО

П‘ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко під час виступу на Міжнародній безпековій конференції у Галіфаксі закликав надати Україні План дій щодо членства в НАТО на наступному саміті Північноатлантичного альянсу у червні 2022 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на офіційноий сайт"Європейської Солідарності".

"Що потрібно Україні від вільного світу? Від США, Канади, від наших партнерів? Найперше нам треба мати виразне бачення перспективи членства в НАТО. У червні наступного року на наступному саміті НАТО треба ухвалити ПДЧ. Це – і пряник, і батіг. Це дуже велика можливість зміцнити і європейську, і світову безпеку", – наголосив Порошенко.

"Якщо ми отримаємо його, ми підтвердимо нашу перспективу. Коли я брав участь у самітах НАТО, я щоразу усіх лідерів країн-членів питав – чи всі підтримують наше членство в НАТО і чи є хтось проти цього. Ніхто не казав, що проти цього, не було таких рук", – згадав Порошенко.

"Ми – частина вільного світу. Українцям належить це право, хіба ми будемо просити дозволу в Путіна, щоб стати частиною вільного світу?", – ставить Порошенко риторичне запитання.

"18 вересня 2014 року, коли я мав честь виступати у Конгресі США, я сказав, що українські воїни, український народ не лише воюють за свій суверенітет, незалежність, територіальну цілісність. Ми боролися за волю, свободу і демократію. Ми боролися за права людини і світову безпеку", – резюмував лідер "ЄС".

Нагадаємо, у вересні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що процес інтеграції України в НАТО не має визначеності та чіткості. Натомість міністр оборони Олексій Резніков очікує, що Україну скоро проситимуть вступити до НАТО.


"Росіяни з добу не могли зрозуміти, чому ми з'явились там, де нас не було": Нацгвардія просунулась у Серебрянському лісі

вівторок, 23 квітень 2024, 20:15

Національна гвардія України має певні успіху в районі Серебрянського лісу у Луганській області. Трьом бригадам вдалося повернути частину території. Про це повідомив командувач Нацгвардії Олександр Півненко в інтервʼю LIGA.net, передають Патріоти Україн...

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...