Є три вагомі причини: Авторитетний експерт з Варшави розповів, чому Польща допомагатиме Україні і не залишить на поталу Москві

Доктор історії, експерт з питань польської зовнішньої політики Лукаш Адамський вважає, що Польща і Україна - рівні союзники. Він пояснив чим вигідно Польщі повний розвиток України, як демократичної країни, а також зближення з нею. Про це він розповів "Апострофу", зазначають Патріоти України.

За словами Адамського, польському уряду вигідно оточення демократично, економічно і соціально розвинутих країн-сусідів, тому що проблемні сусіди ускладнюють торгівлю і економіку загалом, а також це шкодить безпеці Польщі.

"Виходячи з цих міркувань, в баченні польських еліт Україна повинна виконувати роль такого "доброго сусіда" і союзника в усіх можливих питаннях міжнародної безпеки, економічної інтеграції та можливої майбутньої європейської інтеграції", - пояснив він.

Крім демократичних країн, від "добрих і схожих сусідів" не відмовилися б і авторитарні, як Росія. Також різні політики Польщі вважають, що українці і білоруси мають тісний зв'язок з польською державою в минулому.

"Це і історія приналежності до однієї державності разом з нинішньою Польщею, це і різні зв'язки, іноді родинні, плюс на українських землях є дуже вагома спадщина польської національної культури, що теж важливо, тому що, звичайно, хотілося б щоб наступні покоління поляків мали контакт з цією спадщиною", - уточнив польський експерт.

Третім фактором є російська агресія, зовнішня політика якої спрямована на порушення міжнародного права і основи польської безпеки.

"І коли Росія так себе веде, то Польща змушена все більше зосереджуватися на підтримці України", - додав Адамський.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...