Є три варіанти: Жданов розповів, як ЗСУ можуть звільнити Херсон від окупантів

Збройні сили України продовжують контрнаступ на Херсонщині. Наші захисники вже наближаються до самого Херсона, але, щоб звільнити місто, треба переправитися через річку Дніпро. Про це у коментарі виданню "Сегодня" розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, є три способи, якими можна скористатися для переправлення через річку. Перший – це переправа через Антонівський міст, який розташований вище за течією від міста. Але російські окупанти можуть його підірвати.

Також можна скористатися понтонною переправою. Однак тут теж є нюанс, який полягає в тому, що ширина Дніпра становить 1,7 км, також там існує сильна течія, тому військові її не будуть споруджувати. У такому разі можна використовувати плавзасоби, які точно знайдуться в українській армії.

Крім того, Генштаб може ухвалити рішення про прорив у Нову Каховку, де знаходиться Каховська ГЕС. Окупанти не повинні її пошкоджувати, оскільки вона тримає рівень води у Дніпрі та забезпечує роботу Північно-Кримського каналу.

На думку Жданова, останній варіант найімовірніший. Він пояснив, що по греблі можна спокійно перейти через Дніпро у Новій Каховці та розвивати наступ від Мелітополя у напрямку Херсона. І заходити із двох сторін.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...