"Є велика різниця": Україна шукала можливість наступу в Курській області більше року, - NBC News

Українське керівництво більше року розглядало можливість проведення великої наступальної операції, подібної до наступу в Курській області. Про це повідомив на умовах анонімності "старший радник українського уряду", передають Патріоти України з посиланням на американське видання NBC News.

За словами радника, однією з головних цілей операції було відволікти зусилля та увагу Росії від інших місць на лінії фронту протяжністю близько тисячі кілометрів, особливо зі сходу, де російські війська повільно розривають оборону України.

Також NBC News наводить слова іншого радника голови Офісу президента - Михайла Подоляка - який говорив відкрито. За його словами, одним із завдань поточної операції на Курщині є знищення військової інфраструктури Росії, яка використовується для атак через кордон на українські Сумську, Чернігівську та Харківську області.

"Є велика різниця між цим і типом війни, яку веде Росія. Україна йде зовсім з іншими цілями. Україна не планує окупувати [назавжди] цю територію. Це тимчасово", — сказав Подоляк.

Він заперечив, що Україна мала будь-які плани щодо захоплення Курської АЕС, про що говорили російські офіційні особи. Разом з тим Подоляк запевнив, що українські сили залишаться на зайнятих територіях Росії "стільки, скільки буде потрібно" для досягнення цілей Києва.

Росіяни постійно намагаються скопіювати техніку, яка приносить успіх ЗСУ: Третя ОШБр розповіла про тактику ворога

неділя, 18 серпень 2024, 12:22

Російські окупанти постійно намагаються скопіювати техніку, яка приносить успіх ЗСУ. Цього разу вони поклали око на українські дрони, передають Патріоти України з посиланням на заяву командира підрозділу "Терра" у складі Третьої штурмової бригади Мико...

"Йому дуже важко і дуже тісно в лещатах": Існує два Дональда Трампа, - Портников

неділя, 18 серпень 2024, 11:55

Журналіст Віталій Портников вважає, що існує два Дональда Трампа Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що існує два Дональда Трампа, один Трамп - це Трамп політтехнологів, це людина яка уважно вивчає інструк...