Є велика загроза: Кордон із РФ і Білоруссю треба мінувати вже зараз, - польський генерал Скшипчак

Колишній командувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак заявив, що хоча конфлікт Росії з НАТО здається йому малоймовірним, на кордоні з РФ та Білоруссю треба побудувати укріплення та робити мінні поля вже зараз. Про це він сказав в інтерв'ю Delfi, передають Патріоти України.

"Досвід війни в Україні показує, що знання про те, як будувати укріплення, оборонні позиції, мінні поля, щоб зупинити ворога, знову актуальні. Я вважаю, що польські та литовські кордони з Росією треба зміцнювати, розміщувати ешелоновані мінні поля вже зараз, у мирний час", - наголосив польський генерал.

Він переконаний, що у воєнний час укріплення на прикордонних територіях будувати може бути вже запізно, тож і Литва, і Польща мають розпочати будівництво потужних укріплень зараз.

"І ховати це не треба. І Лукашенко і Путін повинні знати, що, якщо вони вирішуватимуть розпочати війну, їхнім військам доведеться долати настільки укріплені райони, що це вимагатиме величезних жертв із боку їхніх військових", - наголосив Скшипчак.

Натомість він зазначив, що загрози повномасштабної війни в Європі зараз немає, поки триває війна в Україні. На думку генерала, у росіян немає потенціалу, щоб розпочати цю війну, проте Європі потрібно готуватися, створювати збройні сили, що складаються з добре озброєних та вмотивованих солдатів.

"Якщо ми будемо сильними, жодна війна не розпочнеться", - підкреслив генерал.

Як і коли закінчиться війна в Україні: Жданов назвав найкращий та найгірший сценарії

вівторок, 21 травень 2024, 6:56

Російський диктатор Володимир Путін знову заявив про готовність до “мирних переговорів” з Україною з урахуванням “гарантій безпеки”. Він повторив кремлівські наративи, що Росія нібито ніколи не відмовлялася від переговорів для “справедливого врегулюван...

Ворог прагнув але не досяг: Росіяни планували оточити Харків - The Economist

вівторок, 21 травень 2024, 3:25

Початок наступальної операція перенесли на тиждень раніше. Хоча не факт, що до визначених планом 15-16 травня для такого роду удару у росіян все було б готове. Росіяни під час травневого наступу планували частково оточити Харків . Росіяни планували ча...