Є велика загроза: Війська РФ біля Авдіївки адаптуються до проведення наступальних операцій із залученням різних сил, - ISW

Російські сили, що діють навколо Авдіївки, адаптуються до проведення наземних штурмів на цьому напрямку. До боїв командування ЗС РФ залучає підготовлений та непідготовлений персонал, передають Патріоти України.

У такий спосіб ворог намагається підтримати більш високий темп наступальних операцій. Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW) зі згадкою публікації Washington Post.

Газета 3 березня опублікувала інтерв'ю з сімома українськими військовослужбовцями з 3-ї штурмової бригади, які обговорювали нищівні російські атаки на Авдіївку напередодні захоплення міста в середині лютого.

Деякі захисники описали російські сили, які брали участь у наступних прямих атаках на українські позиції, як добре підготовлені. Один солдат розповів, що близько трьох чвертей загарбників, із якими його підрозділ вступив у бій під Авдіївкою, мабуть, мали "пристойну" військову підготовку, а решта "просто була спантеличена".

Ще один український військовослужбовець згадав, що група добре навчених російських солдатів використовувала реактивні гранатомети, щоб проникнути на їхні позиції. Інший воїн розповів, що недосвідчені окупанти уникали атакувати його позиції після того, як він зміг застрелити вісім ворогів за один день. За його словами, російське командування під Авдіївкою відправляло недосвідчених "мобіків" у віці від 40 до 50 років для атак хвилями кожного ранку, дня та вечора без захисних жилетів і касок.

Також один воїн ЗСУ зазначив, що рівень кваліфікації росіян не був "дійсно постійним" і деякі військовослужбовці ЗС РФ мали більш сучасне обладнання, ніж їхні товариші, у яких були тільки базові гвинтівки.

"Повідомлення про невідповідності в характері російських атак і якість атакувального особового складу вказують на те, що російські війська можуть проводити ешелоновані наземні атаки, чергуючи групи підготовлених і ненавчених сил, які, ймовірно, складаються з мобілізованого особового складу або російських підрозділів "Шторм Z" із завербованих засуджених", – припустили в ISW.

Командир 2-го штурмового батальйону 3-ї ОШБр Микола Зінкевич також згадував в інтерв'ю українському виданню, що війська РФ використали для атаки на одну позицію від 20 до 30 осіб – набагато більше, ніж в аналогічних атаках під час операції із захоплення Бахмута.

Аналітики вважають, що російські сили, ймовірно, використали погано навчений персонал для проведення масових щоденних атак на позиції ЗСУ, а також використали навчених військових із кращим обладнанням для штурму конкретних позицій після виснаження українських сил. Передбачається, що окупанти намагаються адаптувати наземні атаки для підтримки вищого темпу своїх наступальних операцій під Авдіївкою за участю особового складу різного рівня підготовки та запобігання швидкому виснаженню більш підготовлених частин та з'єднань.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...