Є великі проблеми: Дипломат зробив невтішні висновки після саміту НАТО у Вашингтоні

Підсумкова декларація Саміту НАТО у Вашингтоні свідчать про налаштування Заходу та США на війну на виснаження. Таку думку висловив дипломат, посол України у США у 2015-2019 роках Валерій Чалий в інтерв'ю "Укрінформ", передають Патріоти України.

"Якщо говорити про стратегію, то так, адже це найбільше наближення двох сторін – України та цієї організації – за весь час, відлік якого розпочинається десь з 2002-2003 років. Але з точки зору очікувань минулого року, тобто після саміту у Вільнюсі, то, звісно, наші очікування не виправдались. Я вважаю, що НАТО, а насамперед США і Німеччина, недооцінюють силу сигналу запрошення України для завершення війни", - вважає дипломат.

Він вважає, що заяви західних партнерів про довгострокову підтримку України та "незворотність її приєднання до НАТО" на сьогодні є "абсолютно недостатніми".

"Я не хотів би спекулювати й говорити, що вони не зацікавлені в зупиненні війни. Це не так. Але всі їх дії та підсумкова декларація свідчать про налаштування на війну на виснаження. Тобто показати Кремлю, показати очільнику Росії, що його цілі нездійснені. Про це якраз говорить і фраза про "незворотність приєднання України до НАТО" і те, що буде довгострокова допомога. Проте насправді до таких заяв у Кремлі вже звикли. Хоча, скажімо, для моменту на майбутнє це досить сильні заяви, але для самої війни на сьогодні – абсолютно недостатньо", - висловився Чалий.

Армія Путіна швидко просувається на Донеччині - жителів трьох міста просять виїжджати

вівторок, 20 серпень 2024, 0:00

Російські окупаційні війська досить швидко просуваються в Донецькій області. Відтак жителям Селидового, Мирнограду та Покровська рекомендують евакуюватися. Про це повідомляють аналітики DeepState, передають Патріоти України. "Враховуючи рухи ворога та ...

Чи є загроза для України з Бєлгородської області: У ДПСУ розповіли про ситуацію

понеділок, 19 серпень 2024, 23:30

Наразі ДПСУ України не фіксую перекидання російським командуванням сил до Бєлгородської області. Прикордонники стежать за ситуацією. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передають Патріоти України. "На даний момент такого (руху ...