Є великі сумніви щодо можливостей: КНР відмовляється від російських ЗРК "С-300" і "С-400"

Останнім часом в КНР все частіше можна почути розмови про те, що російські ЗРК показують свою неефективність і нездатність забезпечити протиповітряну оборону Піднебесної.

Влада і засоби масової інформації Китайської Народної Республіки критично ставляться до російських зенітно-ракетних комплексів "С-300" і "С-400", які поки що стоять на озброєнні в країні. Про це повідомляє видання "Військовий огляд", передають Патріоти України.

Останнім часом в КНР все частіше можна почути розмови про те, що російські ЗРК показують свою неефективність і нездатність забезпечити протиповітряну оборону Піднебесної, а тому від них можливо варто відмовитися. Замість озброєння російського виробництва, влада Китаю поступово буде переходити на власні FD-2000, оскільки ці ЗРК мають набагато кращі характеристики в порівнянні з російськими.

Цей ракетний комплекс був розроблений в 1997 році на базі радянського комплексу "С-300": дальність стрільби складає 200 кілометрів, ЗРК може перехоплювати ракети на висоті від 500 до 30 000 метрів. Для розгортання ракетного комплексу знадобиться всього 6 хвилин, а сама ракета важить 1300 кілограмів. Крім Китаю, комплекс мають на озброєнні в Узбекистані, Туркменістані, Алжирі і Марокко.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...