Є загроза наступу РФ в лютому-березні: Резніков заявив, що потрібно готуватися до будь-яких сценаріїв

Ситуація на фронтах війни Росії проти України постійно змінюється, тому треба враховувати різні сценарії. Рішення окупантів про повторний наступ може залежати від погодних умов та їх готовності до проведення подібних операцій. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, передають Патріоти України.

В інтерв'ю УНН він розповів про те, що ситуація на полі бою часто змінюються і інформацію доводиться постійно аналізувати. Потрібно враховувати різні сценарії подальшого розвитку подій.

"Дані змінюються, а ти ж не можеш загуглити цю інформацію. Її треба отримати. Далі ти аналізуєш ці факти, а інформація ж не стовідсоткова. Ти можеш планувати, аналізувати, робити певні або припущення, або прогнози, або писати сценарій. І правильним буде писати різні сценарії - від гіршого до кращого", - вважає Резніков.

За його словами, можливий наступ РФ на Україну найближчими місяцями залежить від кількох факторів. Серед них погодні умови – незрозуміло, коли вони будуть оптимальними для наступу – наприкінці лютого, на початку березня чи наприкінці березня, а також готовність окупантів до проведення подібних операцій.

"Ви ж розумієте, що колісна техніка сирим грунтом не піде? Тільки, як військові кажуть,"гусянка" - гусеничні, а їх менше, ніж колісних. Як ви будете вести наступ, якщо у вас немає можливості просуватися? Тільки дорогами, як вони це робили рік тому, але на дорогах вони шикуються в колону, а у нас артилерія, що дозволяє її палити... "Горить, палає техніка ворожа..." - відома пісня, ми з онуками приспівуємо. А якщо йти в наступ фронтом, то повинні бути умови - це або мерзлий грунт, або вже суха земля.

Тому питання - це кінець лютого, початок березня чи кінець березня? Це питання і погодних умов, в тому числі накопичених ними ресурсів, готовності їх підрозділів в тому ресурсі, тобто низка факторів, які повинні разом зібратися, якщо ми говоримо про підготовлений наступ. А не про непідготовлений, як вони це зробили в лютому минулого року, і його наслідки ми знаємо", - підкреслив Олексій Резніков.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...