Є загроза: Ворог активізувався на Придніпровському напрямку, намагаючись вести бойові дії на островах, - Братчук

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що росіяни намагаються вести бойові дії на Дніпровських островах, але тактичних просувань не мають. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Ворог активізувався на Придніпровському напрямку, намагаючись вести бойові дії на Дніпровських островах. Поки що йому це не вдається. Там, де ворог тимчасово закріпився, побратими обіцяють провести зачистку, і острови будуть звільнені. Тактичних просувань у ворога на цьому напрямку немає", - пояснив Братчук.

За словами речника Української добровольчої армії Південь, більш активно росіяни діють на Времівському плацдармі, на межі Запорізької та Донецької областей.

"Ворог намагається просунутися в бік Вугледара. На фланзі в районі Гуляйполя зафіксовано використання авіаційних некерованих ракет. На жаль, є загиблі та поранені. На Оріхівському напрямку також зафіксовано використання авіаційного озброєння, хоча штурмових дій було небагато, але вони все ж мали місце", - зауважив Братчук.

Сергій Братчук також додав, що ворог активно пересувається. Це може бути пов'язано з ротаціями або маневрами.

"Інформаційний супровід цих дій присутній - росіяни готуються до наступу. Тиждень тому вони очікували від нас дій на Запоріжжі, але тепер ситуація для них різко змінилася в інформаційному полі", - резюмував Братчук.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...