Більше двох десятків загиблих: Під Харковом розбився літак із курсантами (оновлено)

На борту АН-26 було 27 людей, одного курсанта не допустили...

Увечері в п'ятницю, 25 вересня, в місті Чугуїв Харківської області впав літак і відразу ж загорівся. Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило в Facebook, що сталася авіаційна катастрофа літака Ан-26 (б / н 76) Повітряних Сил ЗС України, передають Патріоти України.

"Літак розбився при заході на посадку. Крім екіпажу, на борту літака знаходилися курсанти Харківського університету Повітряних Сил ЗС України. Є загиблі і травмовані", - йдеться в повідомленні.

Літак розбився близько 20:45. За даними очевидців, подія трапилася біля Ростовської траси. Також з'явилася інформація, згідно з якою на літаку курсанти Харківського університету Повітряних Сил здійснювали навчальний політ.

Як повідомив Telegram-канал PavlovskyNews, літак вилетів з аеродрому, який знаходиться недалеко від Чугуєва, пролетів два кілометри і впав. За однією інформацією, загинули 2 людини, за іншою - нікого. Причина трагедії зараз з'ясовується.

На борту літака, що розбився, є ті, що вижили. Також відомо, що на місце події вже виїхав губернатор. Швидка забрала двох осіб, у яких на тілі більше 90% опіків. Про це повідомляє директор Центру медицини катастроф Віктор Забашта. Відомо, що на борту літака, що розбився, були присутні 2 курсанта і 3 офіцера Міноборони.

Пізніше в ДСНС також повідомили, що за інформацією диспетчера "на борту перебувало 27 осіб (одного курсанта не допустили до виконання польоту). Знайдено тіла 22 загиблих, 2 особи постраждало, пошуки трьох осіб тривають". В Командуванні ПС ЗСУ згодом додали, що 27 осіб, які знаходилися на борту це 7 членів екіпажу та 20 курсантів.

"Щодо катастрофи Ан-26Ш на Харківщині. На борту літака знаходилося не 28, а 27 осіб. Курсант Харченко Олександр Володимирович в останній момент не був допущений до польоту. Його на борту не було", - уточнюється в повідомленні Командування ПС.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...