Є загиблий та багато поранених: Поліція показала відео перших хвилин після російського удару по Харкову

Національна поліція оприлюднила відео перших хвилин після удару РФ авіабомбами по Харкову в середу, 27 березня, передають Патріоти України.

На оприлюднених кадрах поліцейські надають допомогу сімʼї, постраждалій від атаки. Зокрема, поранень зазнали двоє дітей.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що перший удар відбувся по житловому масиву в середмісті, другий — біля Інституту хірургії. Пошкоджено 18 будинків. Відомо про одного вбитого та поранених.

Обстріл Харкова 27 березня

27 березня в Харкові прогриміли вибухи під час повітряної тривоги. Повітряні сили попереджали про загрозу застосування авіаційних засобів ураження. Президент України Володимир Зеленський ввечері повідомив про 19 постраждалих, серед них — дівчинка 2022 року народження та хлопчик 2023 року народження. Одна людина загинула.

«Харків. Російський терор проти міста набуває особливої підлості. Намагання загнати понад мільйон людей у блекаут, постійні удари ракет і шахедів. Тепер — авіабомби. Просто по звичайній вулиці, по будинках, школі, звичайній цивільній інфраструктурі», — сказав він.

Мер Харкова Ігор Терехов уточнював, що серед постраждалих — четверо дітей.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов також повідомив, що за попередніми даними, ворог вперше по Харкову завдав удару керованим боєприпасом великого калібру.

За словами начальника Слідчого управління поліції Сергія Болвінова, по Харкову вдарили авіабомбами — вперше з 2022 року.

«Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував дешевий аналог крилатої ракети. Це УМПБ Д-30 СН, виготовлений на базі ФАБ-250», — пише він у Facebook.

Болвінов додав, що було зафіксовано два прильоти: по загальноосвітній школі та прямо посеред житлових будинків.

Українців наймають на роботу в "Армію відновлення": Гетманцев розповів, як працює програма

четвер, 9 травень 2024, 16:22

Програма "Армія відновлення" залучила понад 120 тисяч осіб для виконання суспільно важливих робіт на оплачуваній основі. Усього подібні роботи організовано у 19 регіонах держави з найбільшим обсягом у Харківській, Донецькій та Київській областях. Про ц...

Британська розвідка оцінила, чи вдалося РФ досягти успіхів біля Часового Яру

четвер, 9 травень 2024, 15:43

озвідка Великої Британії повідомила, що, попри значну кількість атак, Росія у квітні не досягла великих успіхів на сході й зазнала значних втрат. Деталі: За словами відомства, кількість атак на околиці Часового Яру з березня по квітень 2024 року зросла...