"Є збільшення сірої зони": Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині, яку посилено атакує ворог

Російська окупаційна армія продовжує атакувати на півночі Харківської області. Ворог наступає невеликими групами на нових напрямках, щоб максимально розосередити оборону Збройних Сил України.

Ситуація на прикордонній території залишається вкрай важкою. Про це в ефірі телемарафону заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, українські захисники відбивають абсолютно всі атаки ворога. Водночас голова ОВА наголосив, що на Харківщині є розширення сірої зони, адже загарбники цілеспрямовано розтягують оборону ЗСУ.

"Наші воїни ворога за цими напрямами стримують. Відбито останнім часом близько 15 ворожих атак. Ситуація досить важка, проте всі абсолютно атаки ворога відбивають. Є збільшення сірої зони, збільшення лінії фронту, тому що ворог намагається їх навмисне розтягнути, атакуючи невеликими групами по новим напрямам", – повідомив Синєгубов.

Також він наголосив, що на небезпечних напрямках триває евакуація мирних жителів. Станом на 13 травня вивезено понад 5700 осіб. Упродовж дня очікується евакуація ще 1600 людей.

"Щойно закінчили засідання Ради оборони області, де були розглянуті питання примусової евакуації статусних дітей, це діти, які мають статус сироти або дітей, позбавлені батьківського піклування з небезпечних територій. Їх у нас зараз налічується близько 25. Це Чугуївський, Харківський, Куп'янський, Ізюмський райони", – заявив Синєгубов.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...