Є дві основні причини: Чому під час ракетних обстрілів страждають цивільні об'єкти

Ганна Маляр пояснила, що саме ворог намагається знищити в першу чергу. Під час ракетних обстрілів України з боку Росії нерідко страждають цивільні об'єкти. Коментуючи ракетні обстріли Одеської області, заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі всеукраїнського телемарафона пояснила, що саме ворог намагається знищити в першу чергу, передають Патріоти України.

"З точки зору нашого відомства (Міністерства оборони України - ред.) ми можемо говорити лише про факт. Про постраждалих цивільних осіб надає інформацію ДСНС. Що стосується військових об'єктів, то ми про них не говоримо, тому що ми під час війни не надаємо інформацію про пошкодження військових об'єктів", - зазначила вона.

Але тут , за словами Маляр, нашим громадянам важливо розуміти такі моменти: що під час війни насамперед ворог завжди ставить завдання знищити перше – це військові об'єкти, друге – це ті об'єкти, які можуть посилювати обороноздатність. "Наприклад, це можуть бути склади, це можуть бути місця, де є запаси паливно-мастильних матеріалів. Потім на другому місці вже ідуть за цілями об'єкти інфраструктури: це дороги, залізниця та об'єкти критичної інфраструктури. І вже після того цивільні об'єкти", - розповіла заступниця міністра оборони.

Маляр назвала дві основні причини, чому під час ракетних обстрілів страждають цивільні об'єкти. "Тому, те, що в нас страждають нерідко цивільні об'єкти, тут є дві причини. Перше – це те, що, дійсно, Росія воює, не дотримуючись правил і звичаїв війни, і цілить у тому числі у цивільні об'єкти, інша причина в тому, що вони (російські окупанти - ред.) не завжди потрапляють в об'єкти, які реально були їхніми цілями, і страждають цивільні об'єкти через це", - підсумувала вона.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...