Єдиний шанс: Експерт розповів, що треба робити Україні для того, щоб перемогти РФ

Деякі внутрішні проблеми та задачі України впливають на її майбутнє сильніше за гібридну війну Росії. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" заявив російський економіст Сергій Алексашенко, повідомляють Патріоти України.

"Щоб протистояти Москві в цивілізаційному сенсі, Києву слід робити все, щоб економіка росла зі швидкістю понад 5% у рік. Щоб у країну йшли іноземні інвестиції, відкривалися нові виробництва. Тоді покаже росіянам, що є інший шлях, крім пропонованого Путіним. Якщо зможе цього добитися, перемогти корупцію, гарантувати верховенство права, захистити права власності, тісно інтегруватися в європейську та світову економіку - досягне вражаючого росту. Тоді вистоїть у протистоянні", - вважає експерт.

Економічному росту заважає корупція і брак верховенства права, наголошує він. "Це фундамент, все решта – надбудова. Розвиткові заважає й мораторій на продаж сільськогосподарської землі, тарифна політика в галузі енергетики, яка грає на користь олігархів, величезний сектор держпідприємств, які годуються з бюджету. За 5 років Україна реалізувала чверть потенціалу, який був після Майдану", - додає економіст.

Джерело: Gazeta.ua

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...