"Єрмак публічно бреше разюче легко, і про це варто пам’ятати", - журналістка

Юлія Мостова підтримує звільнення Андрія Богдана, але призначення на його місце Єрмака вважає помилкою

Юлія Мостова вважає, що призначення головою Адміністрації президента Андрія Єрмака означає, що президент Володимир Зеленський ще не усвідомлює своєї відповідальності, передають Патріоти України.

«На Банковій вляглася буря. Всі повернулися з місць, куди їх посилали по багато разів на день. Зникли страх бути приниженим у будь-який момент і невроз. Зате тепер у президентський палац подали теплу воду і завезли піну для ванни. Дорогу», — описує вона враження від кадрових перестановок на Банковій у своїй колонці.

Мостова назвала кадрові зміни в команді Зеленського «кадровим линянням», і зазначила що для президента це — питання емоційного комфорту, а не виживання або переосмислення ролі відповідальності.

Вона також зазначила, що сили президент черпає у все ще високому рейтингу і своїй команді, яку вона порівнює із «Братством кільця» — персонажами з Володаря Кілець Джона Толкіна.

«І якщо рейтинг, за яким дуже ретельно стежать, не корчиться, а лише зсутулюється — що цілком зрозуміло у країні, де населення перемогло громадян, — то у „Братстві“ сталася біда: гном метає у побратимів топірці, Гендальф шипить: „Націоналізація не пройде!“, ельфи „обілечують“ хоббітів під час призначень, а Слідопит дотерся з Мордором. Так, і ще з Кличком… Треба було з цим щось робити і Гімлі принесли в жертву», — алегорично описує Мостова події в українській політиці.

Вона зазначила, що відставку Андрія Богдана різні табори українського суспільства сприйняли позитивно. «Але не варто забувати, що він багато зробив для Зеленського, пробивши і реалізувавши ідею дострокових виборів парламенту, перезавантажив ЦВК, увімкнув турборежим в Раді, утримав фракцію від розбирання на олігархічні запчастини, сконструював з комфортних для Зеленського людей подобу системи управління», — нагадує Мостова.

Вона вважає, що для Богадана власна відставка стала несподіванкою і що він «забрав з собою вантаж чутливих знань». «Не думаю, що Богдан стане плювати отрутою компромату, але захистити себе зуміє», — уточнює Мостова.

За її словами, прихильники Богдана стверджують, що з його відходом посилиться вплив на парламент Ігоря Коломойського і Арсена Авакова. Мостова підтримує звільнення Андрія Богдана, але призначення на його місце Єрмака вважає помилкою, оскільки він не володіє достатнім досвідом і навичками в держуправлінні.

«А значить, очікувати змін якості роботи влади, дроти якої Зеленський безальтернативно замкнув на собі, не доводиться», — впевнена вона.

Мостова описує головні відмінності між Єрмаком і Богданом. «Богдан — нестримний хам, Єрмак навчений манерам і маневрам. Богдан неправдоподібно відкритий і чесний у своїх заявах через абсолютну байдужість до громадської думки. Єрмак, який заявив за день до відставки про відсутність конфлікту між ним і Богданом, публічно бреше разюче легко, і про це варто пам’ятати», — наголошує вона.

Крім того, за її словами, Богдан нетерпимий до «будь-якого прояву корупції, до якого він не має відношення», тоді як Єрмак — «дуже комерційний персонаж, який розуміється в розподілі часток». Мостова зазначає, що спілкувалася з Андрієм Богданом, Андрієм Єрмаком і Олексієм Гончаруком.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...