Єрмак розповів, чому індійський прем'єр Моді вирішив приїхати в Україну

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді ухвалив рішення відвідати Україну після того, як Російська Федерація вдарила по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві. Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Зокрема, Моді приїхав з візитом до Москви у день обстрілу російськими окупантами столичної лікарні. Причиною візиту прем’єра як повідомлялося було нібито якнайшвидше звільнення індійців з російської армії.

Зокрема, на візит індійського прем’єра до РФ бурхливо відреагував президент України Володимир Зеленський. «Це величезне розчарування та нищівний удар по мирних зусиллях – бачити, як лідер найбільшої демократії світу обіймається з найкривавішим злочинцем у світі в Москві в такий день», – зазначав Зеленський.

Відразу після цього глава Офісу президента провів телефонну розмову з радником з нацбезпеки Індії. «Я відверто та відкрито йому розповів, що відбулося, що це була спланована атака проти нашого «Охматдиту», що це теракт, а Росія - держава-агресор, і що Зеленський правильно зробив, що надіслав цей меседж», – розповів він.

За словами Єрмака, саме після цієї розмови, через 24 години Україна отримала повідомлення про те, що Моді визначився з датою візиту. Після того почалася командна робота для підготовки візиту.

Летить у прірву: У Росії борги із зарплат рекордно зросли, товарів поменшало

п’ятниця, 23 серпень 2024, 23:30

Попри запевнення російської влади, що санкції ніяк не впливають на економіку країни-агресора, у липні 2024 року в РФ зафіксували максимальне за 11 років зростання простроченої заборгованості із зарплат. Крім того, обсяги експорту товарів із країн Європ...

"Мене два роки вважали безвісти зниклим": Звільнений оборонець Маріуполя розказав, як поводиться російський Червоний Хрест

п’ятниця, 23 серпень 2024, 22:45

Звільнений з полону оборонець Маріуполя Андрій Мельников за два роки у полоні спілкувався з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста в Росії лише один раз. Про це 47–річний Андрій Мельников, солдат, якого пів року тому звільнили з російськ...