Єрмак заявив, що росіяни вже готуються знову бити по енергоструктурі України

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що росіяни хочуть створити гуманітарну катастрофу в Україні шляхом атак на енергетичну структуру. Про це він розповів під час зустрічі із представниками іноземних дипустанов щодо "Формули миру", передають Патріоти України.

"Сьогодні ми торкнулися вкрай важливого пункту Формули – енергетичної безпеки. Росія системно використовує енергетику як зброю. Кремль почав тиснути на Європу шляхом збільшення цін на енергоносії в шість разів із початку війни в Україні, але Україна зробила все для того, щоб зламати залежність від російських енергоресурсів, зламала плани Росії. Однак РФ продовжує свої атаки на українську енергоструктуру. Агресор планує створити гуманітарну катастрофу, позбавляючи мільйони українців доступу до базових ресурсів під час зими", – наголосив він.

Андрій Єрмак додав, що Росія отримує імпортні складники в обхід санкцій. Завдяки цьому країна-агресорка збільшує виробництво далекобійної зброї, щоб і надалі знищувати українську інфраструктуру. Зокрема, очільник ОП нагадав про нещодавній удар агресора по нафтобазі на Рівненщині. У цьому контексті керівник Офісу Президента відзначив важливість підготовки української енергетики до зимового періоду та її захисту від російських масованих атак.

Санкції не завада? Російські ракети і безпілотники містять компоненти з понад 20 країн, - Інститут судових експертиз

неділя, 28 липень 2024, 6:50

Російські ракети та дрони, якими країна-агресор щодня атакує міста та села України, містять компоненти, виготовлені у більш ніж 20 країнах. Серед них зокрема США, Тайвань, Китай та інші, передають Патріоти України. Ці деталі в збитому ворожому озброєнн...

Окупанти кидають усі сил на Часів Яр: Воїни ЗСУ відверто розповіли про брак снарядів та тактику окупантів

неділя, 28 липень 2024, 6:22

Росіяни не припиняють спроб прорвати лінію української оборони в районі Часового Яру. Лінія фронту там тепер більшою частиною проходить саме по каналу Сіверський Донець-Донбас, передають Патріоти України. Окупанти майже не задіюють у своїх атаках броне...