ЄС готує новий пакет санкцій проти РФ

Європейський Союз працює над запровадженням дев'ятого пакету санкцій проти Росії у відповідь на напад Москви на Україну. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС збирається вдарити по Росії "там, де їй боляче", щоб зменшити її спроможність вести війну проти України, повідомляють Патріоти України із посиланням на Reuters.

"Я впевнена, що дуже скоро ми затвердимо глобальне обмеження ціни на російську нафту з країнами G7 та іншими великими партнерами. Ми не заспокоїмося, доки Україна не переможе Путіна і його незаконну й варварську війну", - сказала фон дер Ляєн.

Голова Єврокомісії під час візиту до Фінляндії не навела подробиць щодо того, які саме заходи може містити новий пакет санкцій проти Росії.

Урсула фон дер Ляєн наголосила, що атаки Росії на українську цивільну інфраструктуру, зокрема енергетику, є воєнними злочинами.

"Я також знаю, що наші українські друзі подолають цю російську стратегію, тому що вони сильні, і їхня справа справедлива, і ми, ЄС, підтримуватимемо їх у ці дуже важкі часи стільки, скільки буде потрібно", — сказала вона.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...