ЄС може взяти на себе управління відновленням України після війни: Урсула фон дер Ляєн назвала умову


Статус кандидата на вступ до ЄС, який готується отримати Україна, не дасть Києву автоматичного доступу до коштів Євросоюзу. Однак ЄС все ж таки може взяти на себе управління післявоєнним відновленням України, передають Патріоти України.

А країни союзу допомагатимуть фінансово – за умови, що ці інвестиції пов'язані з реформами в Україні. Про це розповіла голова Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн, пише El Diario. За її словами, в ЄК вже внесено пропозицію щодо управління відновленням України.

"Статус кандидата не дає автоматичного доступу до коштів... Але крім цього питання про статус кандидата ми, друзі та союзники України, будемо відновлювати країну, тому що у наших стратегічних інтересах, щоб ця демократія існувала", – сказала фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що ЄК планує сформувати платформу, де можна "спрямовувати різні глобальні ініціативи, які вже були запропоновані, чи то з боку ЄС, чи то міжнародними фінансовими установами". "Я особливо наголошую на управлінні, тому що ми хочемо переконатися, що існує чіткий план відновлення України і що інвестиції пов'язані з реформами, – заявила глава ЄК.

Фон дер Ляєн додала, що рішення про те, як саме фінансуватиметься європейський внесок у відновлення України, ухвалить Рада ЄС. Єврокомісія лише розробляє пропозиції.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...