ЄС не визнає вибори президента Білорусі і запроваджує санкції

Українська влада поставлена у делікатну ситуацію. Зеленському важку буде догодити обом сторонам: "Мордору Плюс" - "Тайожному союзу" та колективному Заходу.

Європейський Союз не визнає результати виборів президента у Білорусі, і починає роботу над запровадженням санкцій за фальсифікацію виборів і насильство по відношенню до протестуючих. Про це повідомив у мікроблозі Twitter віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель за підсумками відеоконференції міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, передають Патріоти України.

"Білорусь: ЄС не визнає результати виборів. Починається робота над введенням санкцій проти тих осіб, які відповідальні за насильство і фальсифікацію", - підкреслив Боррель.

Як йдеться у заяві Ради ЄС за підсумками засідання, вибори у Білорусі не були вільними та справедливими: "Євросоюз вважає результати виборів сфальсифікованими і тому не визнає їх у тому вигляді, в якому вони були представлені Центральною виборчою комісією Білорусі".

Міністри ЄС закликали білоруську владу "припинити непропорційне і неприйнятне насильство по відношенню до мирних демонстрантів". Також у ЄС підтвердили намір ввести санкції проти осіб, "відповідальних за насильство, репресії і фальсифікацію результатів виборів". "Робота над додатковими списками в рамках існуючих санкцій щодо Білорусі почнеться негайно", - йдеться у заяві.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...