ЄС передасть мільярди євро з заморожених російських активів на закупівлю зброї для України, - Урсула фон дер Ляєн

Урсула фон дер Ляєн

Європейський союз передасть доходи від заморожених російських активів в банках Європи на закупівлю зброї для України. Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час слухань в Європарламенті, повідомляє The Guardian в середу, 28 лютого.

"Настав час обговорити використання прибутку від нарахувань на заморожені російські активи для спільної закупівлі військового обладнання для України", - наголосила чиновниця.

Вона вважає дуже символічним використання цих коштів саме для того, щоб зробити Україну та Європу більш безпечними для життя. Тепер країни ЄС проводять більш скоординовану політику для спільного замовлення зброї та боєприпасів, вважає очільниця ЄК.

"Європейський фонд миру вже мобілізував 6,1 млрд євро для підтримки ЗСУ, включно з постачанням летального та нелетального військового обладнання та спорядження", - наголосила фон дер Ляєн.

За її словами, наступного тижня буде оголошено рішення про винагороду в межах програми ASAP (програма ЄС щодо сприяння виробництву боєприпасів – ред.).

"Це фінансування дасть змогу майже подвоїти виробництво боєприпасів у Європі – до понад 2 млн на рік - вже до кінця 2025 року", - зазначила вона.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...