ЄС повністю підтримує роботу місії МАГАТЕ на ЗАЕС, - президент Євроради

Президент Європейської Ради Шарль Мішель обговорив ситуацію на Запорізькій АЕС з головою Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаелем Гроссі. Про це він написав у Twitter, передають Патріоти України.

«ЄС повністю підтримує роботу та зусилля МАГАТЕ. Їх мужність та професіоналізм у виконанні першої місії на ЗАЕС вражають. Росія поставила світ під загрозу. Забезпечення ядерної безпеки є ключовим: необхідна постійна присутність МАГАТЕ на станції», — написав Мішель.

1 вересня делегація МАГАТЕ з 14 експертів побувала на Запорізькій АЕС у тимчасово захопленому Енергодарі. Фахівці на чолі з Рафаелем Ґроссі провели на території ЗАЕС кілька годин. На станції залишилося кілька представників місії. Гендиректор МАГАТЕ сказав, що делегація встановить постійну присутність на ЗАЕС.


Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

Для України буде дуже корисною: Франція розробляє методику захоплення ворожих окопів "ультраневидимими" бійцями

субота, 18 травень 2024, 19:04

У рамках навчань НАТО французи тестуватимуть нову військову методику, яка повинна бути корисною в Україні. Про це повідомляє RTL, передають Патріоти України. В рамках військових навчань, які пройдуть в Естонії, НАТО хоче продемонструвати росіянам, що в...