ЄС просить допомоги: Україна відправить миротворців на Балкани

Миротворці в Боснії і Герцеговині

Україна відправить миротворців до Боснії і Герцеговини в рамках операції Althea сил Європейського Союзу EUFOR. Про це стало відомо під час зустрічі Міністра оборони України Андрія Тарана з Високим представником Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки паном Жозепом Боррелем, зазначають Патріоти України.

Міністерство оборони України вже прийняло відповідне рішення по підтримці партнерів на Балканах. Інформація про кількісний склад українських військових у місії, а також терміни реалізації не розголошуються.

Операція Althea сил Європейського Союзу EUFOR (European Union Force Bosnia and Herzegovina) – це військова місія в Боснії та Герцеговині для нагляду за військовим виконанням Дейтонської мирної угоди 1995 року. Є наступником місій НАТО в Боснії та Герцеговині SFOR and IFOR. Діє із 2 грудня 2004 року та регулюється мандатом Ради Безпеки ООН, котрий щорічно затверджує нову місію ще на один рік.

Місія ООН в Боснії та Герцоговині

Станом на березень 2019 року, сили EUFOR налічують 600 військовослужбовців з 20 країн, включаючи як членів Європейського Союзу так і тих, що не входять до ЄС, і навіть не розташовані в Європі.

Наразі у EUFOR беруть участь Албанія, Австрія, Болгарія, Чилі, Чехія, Франція, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Польща, Португалія, Північна Македонія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швейцарія, Туреччина та Великобританія.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...