ЄС виписав штраф Угорщины: Орбан погрожує перекласти виплату на тих, хто допомагає Україні

Прем'єр-міністр країни Віктор Орбан пообіцяв компенсувати ці збитки за рахунок установ, які допомагали Україні у її боротьбі проти російського агресора, передають Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Під час свого візиту до Берліна в п'ятницю Орбан заявив, що він планує покрити витрати на штраф за рахунок установ, які, на його думку, фінансували війну в Україні. За словами Орбана, його чиновники вже працюють над законодавством, яке перекладе штраф на "спекулянтів", які "наживаються" або дають позики для фінансування війни в Україні, або які отримують вигоду від мігрантів.

Угорський прем’єр не надав додаткових подробиць про те, які саме установи чи особи сплачуватимуть додатковий збір. Але, як зазначає Bloomberg, Орбан справді має історію запровадження спеціальних податків для банків та інших галузей, щоб закрити діри в бюджеті.

Крім того, під час візиту до Німеччини Орбан повторив свої заяви про те, що ЄС і Німеччина зокрема буцімто сіють безлад і допомагають зменшити кількість "білих людей" в Європі, впускаючи мігрантів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...