ЄС визнає Україну кандидатом у члени ЄС, - Єрмак

Голова Європарламенту Роберта Мецола була з візитом в Києві. Вона пообіцяла, що Україна стане кандидатом в члени Євросоюзу. Про це повідомив керівник Офісу Президентка Андрій Єрмак, передають Патріоти України.

Він також додав, що ЄС візьме участь у повоєнній відбудові України. "Ми продовжуємо боротися з Росією, а після перемоги – ми відбудуємо всю країну. Впевнений, що Україна буде місцем креативних ідей та рішень. Місцем нової інфраструктури та інвестицій", – написав Єрмак.

Візит Мецоли до України

Нагадаємо, що глава Європарламенту відвідала України 1 квітня. Під час свого виступу вона дала 3 обіцянки Україні:

  • Євросоюз визнає вторгнення Росії на Україну зазіханням на цілу Європу, нападом на світ та його лад;
  • Україна стане кандидатом в члени ЄС офіційно та швидко;
  • Євросоюз допомагатиме Україні у відбудові зруйнованих міст та сіл унаслідок війни.

Крім того, Європа продовжить допомагати Україні фінансово та забезпечувати всім необхідним військових, а також людей, які постраждали від війни.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...