ЄС заборонив поставки літаків до Росії - РФ може втратити половину авіафлоту

ЄС оголосив про санкції проти російського транспортного сектора, вони включають заборону на продаж повітряних суден і запчастин до них, йдеться в повідомлення Ради ЄС, зазначають Патріоти України.

Також Євросоюз окремим документом ввів заборону на експорт до Росії товарів і технологій, що використовуються в авіаційному і космічному секторах, а також заборону на страхування і технічне обслуговування товарів, пов'язаних з цими галузями.

"Ця заборона на продаж всіх літаків, запасних частин і обладнання російським авіакомпаніям погіршить стан одного з ключових секторів економіки Росії і пересування всередині країни, оскільки три чверті нинішнього комерційного повітряного флоту Росії були побудовані в ЄС, США і Канаді", — йдеться в повідомленні.

У цьому документі уточнюється, що ембарго відноситься до всіх товарів з групи 88 товарної номенклатури — "Літальні апарати, космічні апарати та їх частини".

Забороняється надання будь-яких страхових або перестрахувальних послуг щодо європейських літаків в Росії, а також послуг з ремонту, модифікації, усунення дефектів щодо європейських літаків. Як випливає з документа, поставки літаків з Євросоюзу можуть тривати тільки до 28 березня 2022 року за контрактами, укладеними до 26 лютого.

У 2020 році країни Євросоюзу експортували до Росії літаків та їх частин (група 88) на суму €1,33 млрд, у 2021 році - €2,61 млрд, випливає з європейської зовнішньоторговельної статистики. Найбільше минулого року аерокосмічної техніки та її компонентів у Росію було поставлено з Німеччини (€917 млн) та Франції (€1,43 млрд). Варто зазначити, що в разі роботи таких санкцій РФ може втратити половину свого авіапарку.

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...