ЄС закликав Ердогана припинити погрози на адресу Греції

Європейський союз закликав президент Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана припинити агресивну риторику на адресу Греції. Про це йдеться у заяві речника Європейської служби зовнішніх дій, передають Патріоти України.

"Погрози та агресивна риторика неприйнятні та мають припинитися. Участь у змістовному та щирому діалозі потрібна для розрядки напруженості, сприяння взаєморозумінню та розвитку добросусідських відносин", - йдеться у заяві.

Зазначається, що ворожі висловлювання політичного керівництва Туреччини на адресу Греції викликають серйозне занепокоєння в ЄС і повністю суперечать зусиллям щодо деескалації у Східному Середземномор'ї, передбачених у висновках Європейської ради від березня та червня 2021 року та червня 2022 року.

"ЄС знову заявляє про свої очікування від Туреччини, що вона серйозно працюватиме над стійкою деескалацією напруженості в інтересах регіональної стабільності у Східному Середземномор'ї та повністю поважатиме суверенітет та територіальну цілісність усіх держав-членів ЄС", - йдеться у заяві.

У неділю Ердоган закликав Грецію не "заходити надто далеко" на тлі загострення напруженості через територіальні суперечки між двома союзниками щодо НАТО. В останні тижні Анкара звинувачувала Афіни в кількох інцидентах, пов'язаних із дією її авіації в регіоні Середземного моря.

Напруженість у відносинах між двома сусідами посилилася цього тижня після того, як Греція поскаржилась до НАТО з проханням видалити повідомлення у Твіттері сухопутного командування союзників, присвячене святкуванню 100-річчя перемоги Туреччини 30 серпня. Туреччина відзначає цю дату щороку, щоб пам'ятати про фактичне закінчення своєї війни за незалежність у 1922 році, коли вона перемогла грецьку армію.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...