ЄС жорстко відреагував на "вирок" Чубарову

Рефат Чубаров

Після того, як окупаційний «суд» в Криму заочно засудив українського депутата Рефата Чубарова до великого штрафу і шести років ув'язнення, в Євросоюзі заявили, що вважають і суд, і судовий процес незаконними, а звинувачення — політично вмотивованими.

«Європейський Союз не визнає незаконну анексію Кримського півострова Росією і тому не визнає зараз і в майбутньому не визнає цей «вирок» незаконного суду. Вирок Чубарову є серйозним порушенням прав людини і ще один приклад переслідування кримськотатарської громади російською «владою», — йдеться в заяві Європейської служби зовнішніх зв'язків.

Переслідування лідера Меджлісу кримськотатарського народу Європа вважає зайвим доказом проблем з правами людини в окупованому Криму.

Сам Чубаров сподівається, що авторів вироку чекає відплата: «Справжні злочинці — ті, хто в складі російських окупаційних судів на території тимчасово окупованого Криму, незаконно судить громадян України… Нехай ніхто не сумнівається, злочинців покарання наздожене набагато раніше, ніж вони цього хотіли б».

Нагадаємо, в окупованому Криму Чубарова засудили за «справу 26 лютого». Тоді кримські татари і проукраїнські активісти вийшли на масовий мітинг проти захоплення кримського парламенту і російської окупації півострова Крим.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...