ЄСПЛ прийняв резонансне рішення щодо люстрації українських посадовців

Постанова Європейського суду з прав людини, яка стверджує, що звільнення за законом про люстрацію в Україні порушило права українських посадовців, вступило в силу. Про це йдеться в повідомленні суду, передають Патріоти України.

Велика палата ЄСПЛ не стала задовольняти запит української сторони на розгляд справи, тому рішення вступило в силу. Як відзначили в суді, рішення є остаточним.

Додамо, що колишній заступник голови Адміністрації президента при Вікторі Януковичі, відомий юрист Андрій Портнов одразу ж відреагував на рішення ЄСПЛ, зазначивши, що найближчим часом жадає зареєструвати в парламенті проект закону про скасування закону про люстрацію.

Як відомо, в середині січня Україна оскаржила рішення Європейського суду з прав людини, який визнав норми закону "Про очищення влади" порушенням Конвенції про захист прав людини.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...