Євреї зі зброєю в руках битимуться проти Путіна: Лідер рабинів України закликав світ допомогти нашій спільній Батьківщині зупинити агресора

Українські євреї будуть єдині зі своїми співгромадянами, щоб зі зброєю в руках протистояти російській навалі

Лідер рабинів у Києві закликав світ "ста…

Голова федерації єврейських громад України Меїр Стамблер закликав світ "стати на захист України" від Путіна. Про це він заявив в інтерв'ю лідера рабинів в Україні виданню "Російський єврей", повідомляють Патріоти України.

На запитання, чи будуть члени єврейської громади воювати, якщо почнеться війна, голова Федерації єврейських громад України відповів: «Євреї дуже і дуже залучені до всіх в Україні, в уряд, бізнес, армію».

Рабин Стамблер попередив про можливу війну: Це загроза, це загроза демократії, це загроза для всіх. Війна невигідна для жодної зі сторін.

«Ми молимося, намагаємося і робимо все можливе, щоб зберігати спокій усіма можливими способами.

«Настав час усім людям спробувати підтримати Україну. Світ має підтримати Україну, бо це не лише Україна, це світ».

Рабін Стамблер, який виріс у США, приїхав в Україну кілька десятиліть тому у віці 19 років як емісар Любавичського руху і ніколи більше не виїзджав звідси.

Він сказав, що довгі роки стосунки євреїв з Україною були складними, але останніми роками вони покращали.

Згадуючи, як російська агресія об'єднала країну в 2014 році, він сказав: «Це зробив Путін, після того, як вони взяли Крим і розпочали війну, люди дуже, дуже прив'язалися до своєї країни. Це вже сталося, ми воюємо вже вісім років».

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...