Євробандерівці потішили: Депутати Європейського парламенту масово пишуть скарги Apple через "російський Крим"

Понад півтора десятка депутатів Європарламенту написали листа керівництву компанії Apple, в якому нагадали, що окупований Крим є частиною України, і закликали коректно вказувати приналежність півострова в додатках Apple Maps та Weather, зазначають Патріоти України.

Головними ініціаторами звернення стали голова групи “Друзі Європейської України” в Європарламенті Петрас Ауштревичус. Кожен депутат надсилає лист індивідуально, щоб у Apple звернули увагу на кількість звернень. Станом на вчора, 6 грудня, в перший день кампанії, це зробили більше 15 євродепутатів.

У листі, текст якого оприлюднив українське представництво, депутати називають рішення Apple показувати окупований Крим частиною Росії для російських користувачів тривожною поступкою впливу російського уряду.

“Стирання територіального суверенітету в умовах геополітичного конфлікту дуже тривожне – міжнародне право повинне цінуватися вище, ніж прибуток. Наше повідомлення є чітким: жодна країна не може стояти вище міжнародного верховенства права, тому викликає тривогу, що такі приватні компанії як Applе готові підривати зазначені закони, щоб підтримувати споживчі відносини з РФ”, – йдеться в листі.

Парламентарії закликали Apple відкоригувати позначення Криму згідно з міжнародним правом і служити взірцем не тільки в розвитку технологій, але і відповідній етичній поведінці.

“Неможливо ігнорувати страждання населення Криму під російською анексією, включаючи випадок Олега Сенцова, кримськотатарського режисера і активіста, який став лауреатом премії Сахарова в 2018 році після 5 років несправедливого ув’язнення. Багато інші кримські політичні в’язні залишаються ув’язненими в Росії за сфабрикованими звинуваченнями “, – йдеться в листі.

Компанія Apple відреагувала на вимоги РФ і для російських користувачів в своїх додатках стала позначати Крим частиною Росії. Реагуючи на міжнародну критику, Apple заявила, що перегляне свою політику щодо позначення “спірних територій” і може внести зміни в майбутньому. У компанії пояснили, що не робили ніяких змін в картах, які відображаються за межами Росії, а зміни в РФ були змушені зробити через закон, який набрав чинності у цій країні.

Нагадаємо, 27 листопада представники компанії Apple під час зустрічі з головою комітету Держдуми РФ з безпеки повідомили про внесення правок в свої додатки, які передбачають позначення анексованого півострова російською територією.

Так, наприклад, Крим і Севастополь стали показуватися в додатку «Погода» як РФ, але це видно тільки росіянам. В Україні міста на півострові не позначаються ні частиною України, ані частиною Росії.

Ця ситуація викликала скандал міжнародного масштабу. Компанію розкритикували Литва і Польща, а в Мінфіні США влаштували перевірку, яка загрожує Apple санкціями через визнання Криму частиною РФ.

У свою чергу в компанії заявили, що уважно вивчать питання про «спірні межи Криму.


У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...

5 із 6 останніх ракет було збито: Плетенчук розповів, чому запуск "Калібрів" із підводних носіїв росіян неефективний

субота, 4 травень 2024, 21:59

У Чорному морі через загрозу знищення кораблів Росії доводиться використовувати підводні носії крилатих ракет. Про це сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передають Патріоти України....