Єврокомісія судитиметься одразу з шістьма країнами ЄС: Що саме вони порушили

Європейська комісія подає апеляцію до Суду ЄС проти шести країн-членів у зв'язку з їх нездатністю запобігти появі видів, шкідливих для європейської природи, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Delfi, Європейська комісія ухвалила рішення звернутися до суду ЄС проти Болгарії, Греції, Ірландії, Італії, Португалії та Латвії через невиконання положень регламенту щодо запобігання та управління появою та поширенням інвазивних чужорідних видів на території ЄС.

Шість держав ЄС, на яких Єврокомісія подає до суду, не розробили, не впровадили і не повідомили ЄС про план дій щодо перешкоджання найважливішим шляхам появи або поширення інвазивних чужорідних видів, стверджують в Єврокомісії.

Інвазивні чужорідні види:

Інвазивні чужорідні види - це рослини і тварини, які в результаті діяльності людини ненавмисно або спеціально опиняються на території, де вони зазвичай не зустрічаються. Вони є однією з п'яти основних причин втрати біорізноманіття в Європі та в усьому світі.

Такі види становлять серйозну загрозу для місцевих рослин і тварин Європи і, за оцінками, щорічно обходяться європейській економіці в 12 мільярдів євро.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...