Європа стане сміливішою до погроз Москви: В ЄС спланували систему захисту від гіперзвукової зброї Путіна

Європа знайшла варіант захисту від гіперзвукової зброї Путіна – Daily Telegraph

«Непереможні» гіперзвукові ракети Путіна незабаром будуть системно перехоплюватися спеціально розробленим ПРК

Європейський виробник ракет MBDA планує розробити системи захисту від гіперзвукової зброї у найближчі три роки. Про це пише газета Daily Telegraph, посилаючись на слова виконавчого директора компанії Еріка Беранже.

Захисна система ППО може бути розгорнута по всій Європі, щоб збивати ракети, що рухаються зі швидкістю 6900 миль на годину (11 тисяч кілометрів на годину), зазначив виконавчий директор компанії MBDA Ерік Беранже. Він також наголосив, що система уже розробляється командою під керівництвом MBDA, яка частково належить британській оборонній компанії BAE Systems.

Daily Telegraph зазначає, що корпорація на сьогодні має угоди на ранній стадії з Францією, Італією, Німеччиною і Нідерландами, щоб розробити прототип протягом найближчих трьох років.

Ерік Беранже зазначив, що для MBDA у пріоритеті «спрямовувати Європу до найефективнішого рішення для протидії гіперзвуковим загрозам».

Ще у липні 2022 року британські ЗМІ писали про те, що США та Сполучене Королівство розробляють системи захисту від гіперзвукової зброї. При цьому журналісти вказували, що цей напрямок мало розвинений. Тоді ж президент компанії-постачальника Пентагону Raytheon Вес Кремер заявив, що в Штатах область захисту від гіперзвукової зброї в зародковому стані. За його словами, Raytheon представила єдиний у США проект такої системи.

У свою чергу глава компанії Cohort Енді Томіс, що займається постачанням техніки для британських ВМС, підтвердив, що його корпорація займається розробкою засобів протидії гіперзвуковому озброєнню. При цьому він назвав це складним завданням.

Улітку того ж року Штати провели третє успішне випробування гіперзвукової зброї поспіль. Випробуваний виріб був ракетою з повітряно-реактивним двигуном компанії Raytheon.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...