Європа "закручує" гайки державі-агресору: У Німеччині судитимуть чоловіка за продаж верстатів оборонним компаніям РФ

Громадянин Німеччини Олександр С. був заарештований за експорт верстатів оборонним підприємствам Росії без необхідного дозволу. Суд сьогодні обере запобіжний захід. Про це повідомляє федеральна прокуратура Німеччини, зазначають Патріоти України.

Чоловіка заарештували співробітники Управління кримінальної поліції в Лейпцигу. Там же були проведені обшуки в будинку та в приміщенні бізнесу обвинуваченого.

Олександр С. є керуючим директором торгової компанії в Саксонії. Він підозрюється у порушенні закону про зовнішню торгівлю. Як стверджується, він експортував товари до Росії без необхідного дозволу. Також слідчі звинувачують його у порушенні ембарго на товари подвійного призначення, яке було накладене ще у липні 2014 року.

У ордері на арешт зазначається, що обвинувачений мав ділові стосунки з російською компанією, "чия закупівельна діяльність контролюється російською спецслужбою".

"Ця компанія виступала посередником, зокрема, купуючи високоякісні верстати та постачаючи їх оборонним компаніям у Росії", - пояснили у відомстві.

Обвинувачений продав дві машини до Росії в червні 2019 року та ще одну машину в липні 2019 року без відповідного погодження з Федеральним управлінням економіки та експортного контролю (BAFA). Чоловік замаскував фактичне подвійне призначення цих машин в експортних документах.

Також обвинувачений у четвертому кварталі 2018 року уклав із посередником дві угоди про купівлю. Кінцевим одержувачем обладнання мали були стати російські оборонні підприємства, що займаються транспортними технологіями. Прокуратура Німеччини поки не встановила факт експорту обладнання, на які поширюється регулювання подвійного призначення.

Сьогодні обвинуваченому Федеральний суд має обрати

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...