"Європейська Солідарність" нарощує електоральний відрив від "Слуги народу", - соцопитування

Партія "Європейська Солідарність" зміцнює своє лідерство та випереджає президентську політсилу "Слуга народу" на 4%. Такі дані оприлюднила компанії Gradus за результатами опитування, проведеного 19 січня, зазначають Патріоти України.

Якби вибори до Верховної Ради проводилися наступної неділі, за "Європейську Солідарність" були б готові віддати свій голос 14% від усіх опитаних та 22% від тих, хто визначився зі своїм вибором.

"ЄС" лідирує в чотирьох макрорегіонах – на заході за неї готові проголосувати 28% респондентів, у Києві – 28%, на півночі – 19%, у центрі – 24%. На сході України політичну силу підтримують 13% опитаних, на півдні України – 19%.

У свою чергу, "Слугу народу" готові підтримувати 11% від усіх опитаних та 18% від тих, хто визначився. Партія лідирує лише у двох макрорегіонах. На сході країни за політичну силу готові голосувати 17% від опитаних, на заході – 20%, у Києві 13%, на півночі – 16%, у центрі України 22%, на півдні – 20% опитаних.

Опитування щодо підтримки партійСкріншот сайту
Підтримка інших партій:
  • "Опозиційна платформа – за життя" – 6% (10%),
  • "Батьківщина" – 5% (8%),
  • "Українська стратегія Гройсмана" – 5% (7%),
  • Інші політичні сили показують рівень підтримки, нижчий за 5%.

Опитування було проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку Gradus. Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст з кількістю мешканців більше 50 тисяч у віці 18- 60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном. Розмір вибірки: 1000 респондентів.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...