Європейське крило НАТО домовилось про спільну роботу над винищувачем шостого покоління Tempest

Макет винищувача 6-го покоління Tempest

Наприкінці 2020 року Італія, Велика Британія та Швеція домовилися про співпрацю в проекті створення бойового літака нового покоління – Tempest. Про це повідомляє Janes із посиланням на Міністерство оборони Італії, передають Патріоти України.

Меморандум про спільні зусилля підписали міністр оборони Італії Лоренцо Герені, держсекретар з питань оборони Великобританії Бен Уоллес та міністр оборони Швеції Петер Хултквіст. Програма в рамках якої створюватиметься перспективний багатофункціональний літак отримала назву FCASC (Future Combat Air System Cooperation). Розробка машини має розпочатися в 2025 році, їй передуватимуть інші міждержавні домовленості.

Компанія BAE Systems називає Tempest винищувачем “шостого покоління” і очікує його введення в експлуатацію в 2035 році. Tempest має замінити в повітряних силах європейських країни винищувач Eurofighter Typhoon. Проект реалізується консорціумом «Team Tempest» у складі BAE Systems, Rolls-Royce, Leonardo та MBDA.

Конкуренцію проекту складає інший європейський консорціум – Future Combat Air System, до складу якого входить Франція, Німеччина та Іспанія, який розробляє літак Next Generation Fighter (NGF).

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...