Європейські союзники пришвидшать постачання Україні зброї та обладнання для енергетики, - Кулеба

Євросоюз пришвидшить постачання зброї та обладнання для енергетичної інфраструктури України. Про це у четвер, 29 серпня, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після зустрічі з міністрами закордонних справ країн ЄС у Брюсселі, передають Патріоти України.

"Я ціную готовність моїх колег вжити необхідних заходів для прискорення цих поставок", - сказав він.

За його словами, країни ЄС пообіцяли активізувати зусилля та надати додаткове обладнання для енергосистеми України.

Кулеба також привітав готовність низки держав-членів ЄС відгукнутися на заклик України щодо зняття обмежень на застосування зброї по всіх легітимних військових цілях в Росії. Союзники пообіцяли, що розмовлятимуть про це зі своїми колегами.

Володимир Зеленський заявив, що надання пакетів військової допомоги Україні від західних партнерів має бути пришвидшено.

Помста за Харків? У Бєлгороді та області потужні вибуху. Губернатор заявляє про жертви серед цивільних

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:54

Як відомо, вдень і 30 серпня росіяни скинули КАБи на Харків, багато жертв. Незабаром після цього вибухи прогриміли в російському Бєлгороді ввечері 30 серпня. Місцева влада заявила про роботу протиповітряної оборони та пряме влучання снаряда. Про це пов...

Заворушились: Російських найманців перекидають із Буркіна-Фасо до Курської області, - Le Monde

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:40

Найманці з російської бригади під назвою "Ведмеді" залишають Буркіна-Фасо. Їх повертають, щоб відобразити наступ ЗСУ у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляє видання Le Monde, йдеться про групу чисельністю близько ста осіб. Вони пр...