"Європейці не звикли до ідеї війни": Кулеба оцінив, чи може Захід направити свої війська в Україну

Україна не просила про відправку військових НАТО на свою територію, однак західним партнерам слід усвідомити, що такий момент може настати. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише Politico, передають Патріоти України.

Після нестійкого початку президент Франції Емманюель Макрон останнім часом виявляє більшу рішучість, а особливо у своїх публічних виступах. Він наголошує, що Європа не відкидає можливості вислати наземні війська до України, якщо це необхідно для запобігання перемоги Росії.

"Ми раді бачити, що президент Макрон розвивається в цьому напрямку", — каже Кулеба. Український міністр підкреслив, що хоча Україна ніколи не просила про те, щоб "європейські бойові війська були на землі", європейським лідерам потрібно звикнути до думки, що "цей день може настати".

"Я прекрасно розумію, що європейці не звикли до ідеї війни. Але це безпечність, яку європейці просто не можуть собі дозволити — ні для себе, ні для своїх дітей. Україна може перемогти. Але якщо Україна програє, Путін не зупиниться", — йдеться у повідомленні.

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...

Оце так: У США визнали, що новітні ракети, які отримала Україна, не виправдали себе

субота, 27 квітень 2024, 10:52

У Сполучених Штатах Америки визнали, що новітні ракети, які вони передали Україні, не виправдали себе в умовах нашої війни. Ймовірно, йдеться про малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB, передають Патріоти України. . Про це під час безпекового фору...