Європейці вже конфіскували яхт росіян на понад 2 мільярди доларів - полювання йде за судном Путіна

Не минає дня, як десь у Європі затримують нові російські яхти. Олігархи намагаються рятувати їх, передислоковуючи на Мальдіви чи до інших країн, які поки що - дають коштовному майну прихисток, як от - до Туреччини. Про це йдеться в ТСН, передають Патріоти України.

Сезон полювання на російські яхти. Фінська митниця наклала арешт на понад два десятки, імен власників і вартості поки що не називають. А влада Гібралтара конфіскувала суперяхту металургійного магната Дмитра Пумпянського Розкішну 72-метрову Аксіому вартістю в 75 мільйонів доларів. Як повідомили в місцевому уряді, з проханням це зробити до Гібралтара звернувся “провідний міжнародний банк”. Однак порівняно з іншими заарештованими гігантами - це ще маленька рибка.

Найбагатший росіян Алішер Усманов втратив свого човна з потяг завдовжки - 156-метрова “Ділбар” за 600 мільйонів - заарештована в німецькому Гамбурзі. «Олігархи відчувають тиск. Останню яхту, яку ми затримали, технічно це називається “тимчасово іммобілізували”, належить одному з головних російських олігархів, її приблизна вартість 140 мільйонів доларів», - так прем’єр Іспанії звітує про “Валері”, майно колишнього КДБіста, а нині голови Ростєха Сергія Чемезова.

Якщо спробувати приблизно підрахувати загальну вартість російських яхт, які зараз перетворилися на нерухомість - в Іспанії - треба згадати ще одну з найбільших у світі яхт “Кресент”, або Півмісяць що належить голові «Роснєфті» Ігорю Сєчіну і вартує щонайменше 600 мільйонів доларів і дуже скромну на цьому тлі яхту “Леді Анастейжа” голови "Рособоронекспорта" Міхеєва за 7 мільйонів. Італійскі карабінери оприлюднили відео вилучення яхт “Сейлінг Яхт А” Андрія Мельниченка за 580 мільйонів, “Леді Ем” Олексія Мордашова за 70 мільйонів, та “Лєни” Геннадія Тімченка за 55 мільйонів. Французький улов: ще одна Сєчінська яхта “Аморе Вєро” за 135 мільйонів доларів… за найскромнішими підрахунками вже понад двох мільярдів доларів.

Тим часом свіже розслідування фонду Навального натякає на наступну мішень західних правоохоронців. 140-метрову яхту “Шехразада” розміром у дві стандартні хрущовки, яка вартує десь 700 мільйонів доларів, все ще стоїть в Італії - і ймовірніше за все належить самому Путіну, бо - згідно зі списками екіпажу, які дістали розслідувачі - принаймні половина - так чи інакше працюють на федеральну службу охорони, яка охороняє керманича Кремля. Тож тепер можна чекати на свіжих звітів від італійських карабіньєрі.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...