"Європі не потрібен "Північний потік-2": Топ-чиновник ЄС зробив дуже неприємну для росіян заяву

В Європейському Союзі заявили, що їм не потрібен газопровід "Північний потік-2", яким Росія збирається поставляти газ в Європу в обхід України. Про це сказав віце-президент Європейської комісії Франц Тіммерманс в інтерв'ю Tagesspiegel, передають Патріоти України.

Він зазначив, що про це завжди говорила влада Брюсселя. За їх словами, проект не є необхідним для енергопостачання ЄС. "Але "Північний потік-2" існує. Комісія ЄС повинна забезпечити використання "Північного потоку-2" відповідно до правил ЄС. Росії це не подобається. Але це правила ЄС", - сказав Тіммерманс.

Як повідомлялося раніше, прискорена прокладка трубопроводу "Північний потік-2" відбувається в районі острова Бронхольм у водах Данії, де поховані хімічні отруйні речовини часів Другої світової війни. Такі дії будівельників загрожують забрудненням Балтійського моря.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...