Євросоюз може перенести навчання ЗСУ на територію України: ЗМІ розкрили, коли це може статися

Навчання українських військ можуть поступово перенести з Європи до України. З такою пропозицією виступив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель. Про це повідомляє Sueddeutsche Zeitung, передають Патріоти України.

Так, Боррель до зустрічі міністрів країн ЄС підготував перелік пропозицій щодо військової підтримки України. Очільник європейської дипломатії запропонував розширити програму навчання українських військових і поступово перенести навчальні місії з країн Європи до України. Проте, ймовірно, це станеться лише після закінчення війни.

Крім того, Боррель хоче розширити тренувальні місії для ЗСУ. На першому етапі планувалося навчання для 30 тисяч військових, з яких 25 вже пройшли програму. "Нові кількісні та якісні цілі навчання мають бути визначені найближчим часом", - йдеться у документі ЄС.

Також Боррель рекомендує виділити додаткові кошти на постачання озброєння та техніки для України. Він пропонує, щоб ЄС приєднався до фінансування постачань сучасних винищувачів.

Крім того, очільник європейської дипломатії пропонує ЄС посилити співпрацю з Україною у сфері виробництва зброї та обміні розвідінформацією.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...