Євросоюз вдарив по РФ новим пакетом санкцій із забороною на імпорт золота

Сьомий пакет санкцій проти Російської Федерації був узгоджений країнами Європейського Союзу. Про новий пакет обмежувальних заходів проти РФ повідомила в сервісі мікроблогів Twitter президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен, передають Патріоти України.

Вона уточнила, що черговий пакет санкцій проти Росії містить, серед іншого, заборону на імпорт російського золота. "Держави-члени погодилися на наші посилені і продовжені санкції ЄС проти Кремля. Я вітаю це. Це посилає сильний сигнал Москві: ми будемо підтримувати високий тиск стільки, скільки буде потрібно", - повідомила Урсула фон дер Ляйен.

У свою чергу постійний представник Литви при ЄС Арнольдас Пранцкявічюс раніше повідомив, що цей пакет санкцій також передбачає новий експортний контроль, заморожування активів "Сбербанку" і розширення санкційного списку більш ніж на 50 нових фізичних і юридичних осіб: політиків, військових лідерів, олігархів і пропагандистів.

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...